نکاتی درباره خال‌های پوستی

سرویس زناشوییبه نقل از دکتر من؛ بخش سلامت پوست و مو:

یک متخصص پوست گفت: در برخی افراد خال‌هایی به رنگ قرمز دیده می‌شود که وجود آن‌ها ضرری ندارد، اما در صورت مشاهده توصیه می‌شود آنزیم‌های کبد را چک کنند.

عبدالرضا عرفانی، با بیان اینکه لیزر بهترین شیوه درمان و برداشتن خال نیست، اظهار کرد: لیزر ممکن است تنها رنگ خال را از بین برد به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که برای برداشتن خال از روش‌های جراحی استفاده شود.

وی با بیان اینکه جراحی خال‌های پوستی به مراتب از لیزر این خال‌ها بهتر و کم عارضه‌تر است، افزود: روش‌های دیگری مانند سوزاندن با کوتر shave یا استفاده از پانچ نیز برای برداشتن خال‌ وجود دارد که از لیزر مناسب‌تر و کاراتر هستند. البته اگر پس از برداشت خال، رد جراحی باقی ماند، جوشگاه ناشی از جراحی با لیزر قابل رفع است.

این متخصص پوست با بیان اینکه خال فقط همان چیزی نیست که ما می‌بینیم بلکه سلول‌های حاشیه خال بی‌رنگ هستند بنابراین باید با روشی برداشت شود که امکان رویش مجدد خال فراهم نشود، ‌ادامه داد: در مواردی که چندین بار خال تحریک و برداشته شود، امکان سرطانی شدن آن وجود دارد. البته برداشتن خال منجر به سرطان نمی‌شود، بلکه سرطانی شدن خال‌هایی که تحریک شدند نسبت به خال‌هایی که تحریک نشدند ریسک بالاتری دارند.

عرفانی با اشاره به اینکه نوع خال‌ها با توجه به زمان ایجاد شدن‌شان متفاوت است، خاطر نشان کرد: خال‌های مادرزادی ترجیحا با توجه به اندازه‌ آن‌ها باید تا رسیدن به سن بلوغ برداشته و جای آن‌ها ترمیم شود.

وی با اشاره به اینکه خال‌های مادرزادی بسیار بزرگ که نمی‌توان آن‌ها را برداشت، مرتب باید تحت نظر پزشک باشند تا در صورتی که تغییری در آن‌ها ایجاد شد، جراحی بر روی آن‌ها انجام گیرد، ادامه داد: در خصوص خال‌های اکتسابی نیز که به مرور زمان ایجاد می‌شود و زمینه‌های ژنتیکی و انواع مختلفی دارد روش برداشتن به اندازه و جای آن بستگی دارد.

این متخصص پوست با اشاره به اینکه کندن موی درون خال موجب تحریک آن می‌شود و بهتر است موی آن را کوتاه کرد،‌ خاطر نشان کرد: در برخی افراد خال‌هایی به رنگ قرمز دیده می‌شود که وجود آن‌ها ضرری ندارد، اما در صورت مشاهده توصیه می‌شود که آنزیم‌های کبد را چک کنند.

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه